Warning: Undefined array key "options" in /customers/8/9/0/valgfrederiksberg.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 124 Tag ansvar - det virker - Valg Frederiksberg
Balder Mørk Andersen

Balder Mørk Andersen

Rådmand og spidskandidat for SF i Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Folketingskandidat i Københavns Storkreds.

Tag ansvar – det virker

For 4 uger siden hørte jeg en kommunalbestyrelseskollega fra venstrefløjen bryste sig af, at det ofte var lykkedes dem at få gode ting gennemført – og alligevel stemme imod. 

Underforstået: De havde sikret noget godt, men der var ikke helt balance ift. ønsket om samtidig at have ren røv at trutte i. 

Men hvorfor skal det gode, alt for ofte være det bedstes fjende i politik? 

Sådan opererer vi ikke i SF. Vi stræber, vi drømmer, vi udbasunerer vores visioner – gerne i megafon, og vi kæmper for at få magt som vi har agt. 

Men indtil den dag hvor vi har absolut flertal på Frederiksberg rådhus, så sker der det, at når vi kommer til forhandlingsbordet, så parkerer vi den store megafon med ultimative krav uden for lokalet, men dog inden for behørig afstand. Så alle ved at vi kan række ud efter den, hvis vi ikke kan høres i vores normale og SF-saglige tonefald. 

På Frederiksberg, hvor de konservative har siddet på magten i 112 år, blev der sidste år indgået et to-årigt forlig. Efter at et par partier henholdvis oplevede et partiskifte og røg ud af budgetforliget, er der kun Konservative, Venstre og SF tilbage. De to blå partier kunne med deres flertal selv skrive budgettet, og vi kunne nemt have stået på sidelinjen og råbt op om vores eget fiktive budget.  

Guderne skal vide, at SF tidligere har haft en fiktiv budgetfest i Excel-arket med drømmebudgettet. Det er det nemmeste at skrive. Men desværre afkoblet fra den parlamentariske virkelighed. Det er selvfølgelig meget rart at fremvise sine ambitioner og klappe sig selv på skulderen. Men det skaber ingen konkret forandring til det bedre. 

De konservative på Frederiksberg har brug for vores ambitioner for børn, unge, ældre og socialområdet. Samt for kulturen, klimaet og for bierne og ikke så meget for bilerne i byen.  

I SF er og bliver det vores primære fokus, at ordene bliver til virkelig forandring. 

Det bedste oprør er nemlig at tage ansvar. 

God valgkamp til alle partier og kandidater. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre debatindlæg

Skud på Christiania

Endnu et drab på Christiania

Christiania er vel nok det sted på bykortet, hvor der kan sættes flest sorte prikker, hvis man laver et kort over drab

Alle har ret til at føle sig tryg

Det er en helt fundamental følelse. Hvis du ikke føler dig tryg, så trives du ikke hvor du færdes og bor. Utryghed kan

Klima og miljø på Frederiksberg

Følger man bare lidt med omkring klimaet, så har man mange gange hørt om Parisaftalen, som blev underskrevet på FN’s klimakonference i Paris i

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *