Warning: Undefined array key "options" in /customers/8/9/0/valgfrederiksberg.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 124 Information om Valg Frederiksberg - Din online valgside

Praktisk information om valget på Frederiksberg 2021

Du kan vælge at gå til det valgsted som du er blevet tildelt eller indsende en brevstemme. Hvis du vælger at stemme fysisk, skal du medbringe dit sygesikring og møde op på det valgsted som du er tildelt på bestemte datoer. Du vil så udleveret et stemmeseddel som skal ligges i en af de bokse som ligger på valgstederne efter du har krydset af hvem du stemmer på. 

Du har også mulighed for at lave en brevstemme og du kan finde mere information om hvordan du gør det lige her –  https://www.borger.dk/samfund-og-rettigheder/Valgsystemet/Kommunal–og-regionsvalg/Brevstemme-til-kommunal–og-regionsvalg

Hvis du vil stille op til kommunalvalg, skal du på vælgerlisten, hvilket du kan gøre gennem dit parti eller søge om det eller udfylde en kandidat blanket. 

Du skal bruge en blanket, som er godkendt af Indenrigs- og Boligministeriet. Du har mulighed for at hente blanketten på valgkontoret i borgerservice.

Kandidatlisterne kan sendes ind fra d. 31/8-2021 og den seneste indlevering er d. 14/9-2021 klokken 12:00.

Kandidatlister skal afleveres til Valgkontoret i Borgerservice. Se kontaktinfo nederst på siden.

Formularen til anmeldelse af valgforbund eller listeforbund kan hentes og skal afleveres på Valgkontoret i Borgerservice.

Formularen fra valget i 2017 kan benyttes.

Som borger på Frederiksberg kan du enten vælge at stemme ved det valgsted som du er blevet tildelt eller lave en brevstemme. I det brev du modtager vi du kunne se hvor du kan stemme fysisk og hvis du er interesseret i ikke at møde fysisk op kan du lave en brev stemme. 

Brevstemme 

– Valgsteder

Opsætningen af valgplakater må først ske klokken 12:00 den fjerde lørdag før valget.
 
Man må ikke hænge valgplakater op i grønne områder, såsom parker, kirkegårde eller hegn omkring disse steder.
Som krav på valgplakater er at dit navn står tydeligt, din e-mail adresse er synlig og telefonnummer skal også være tydeligt, så man ved hvem der er ansvarlig for opsætningen af plakaterne. Man kan bruge mail adressen og telefonnummer for det parti man stiller op for.
 

Frederiksberg kommune kan vælge at fjerne valgplakater som ikke går ind under retningslinjerne eller er fare for trafikken, hvorefter de sender regningen for nedtagelse af valgplakater til den rette person.

Hvor man man sætte valgplakater op?

– Elmaster og lydskrydsmaster 

– Træer 

– Hegn på vejarealer, som ikke er grønne områder.

– Indretninger som er lavet til valgplakater.