Warning: Undefined array key "options" in /customers/8/9/0/valgfrederiksberg.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 124 Er du klar til kommunalvalget på Frederiksberg? - Valg Frederiksberg

Er du klar til kommunalvalget på Frederiksberg?

Er du en af dem som allerede nu ved hvilket parti, som du vil stemme på til det forestående kommunalvalg og ved du ovenikøbet præcis hvilken kandidat, som du vil stemme på? Eller er du en af dem, som endnu ikke har besluttet hvilket parti, som du vil stemme på og egentlig heller ikke har styr på de forskellige kandidater? Nu er der jo så også stadig tid til at der kommer nye kandidater til og der kan også stadig ændres på kandidatlisterne. 

Har du boet på Frederiksberg, så tilhører du nok i højere grad den første gruppe, men er du flyttet til Frederiksberg efter seneste kommunalvalg og har du ikke fulgt synderligt meget med i de forskellige medier, så tilhører du måske nærmere den anden gruppe. 

Mange har tendens til at stemme på det samme parti til kommunalvalget, som de gør til Folketingsvalg. Dog er der meget ofte stor forskel på hvad hvilket parti man stemmer på til Folketingsvalget og til kommunalvalget. Kommunalvalget er meget mere personfikseret end Folketingsvalget og enkelte mærkesager kan stor indflydelse på hvor x’et ender på selve valgdagen. 

Det bliver for hver dag tydeligere, at vi nu nærmer os kommunalvalget med raske skridt. Det kan man både se i lokalavisen Frederiksbergliv, men det bliver også mere og mere tydeligt på de sociale medier. Især hvis man er venner eller følger nogle af politikerne, men også i Facebook-gruppen ”Vi der holder af Frederiksberg” kommer der flere politiske ytringer, selvom det er meningen, at gruppen skal være apolitisk, men det kan godt være svært at administrere når folk er engagerede og gerne vil ud med deres holdninger. 

Endnu er der ikke deciderede valgannoncer i lokalavisen, men det varer nok ikke længe disse begynder at fylde en del dog er der allerede nu en masse debatindlæg om forskellige emner. Nogle mere relevante end andre, hvilket også skal ses i forhold til øjnene der læser dem. Personligt, så mener jeg at man bør sætte sig rimelig ind i hvad de forskellige partier står for i kommunen, da der som tidligere nævnt kan være stor forskel på det landspolitiske og det lokalpolitiske. Man kan også lave en vurdering af hvor effektiv, som man synes at kommunen er drevet og man i øvrigt er enig i de tiltag som kommunen kommer med.  

Eksempelvis er Frederiksberg meget langt fremme indenfor Elbiler. Frederiksberg Renovation fik sin første el-skraldebil i 2013. I 2015 blev der indkøbt yderligere 2 og i 2018 yderligere 3. I 2019 blev der indgået aftale om levering af endnu 15 el-skraldebiler som skulle leveres i perioden 2020-2023.  

Frederiksberg vil være Danmarks førende elbilby og målet er at i 2030, så skal alle kommunens køretøjer være eldrevne med undtagelse af køretøjer, hvor det ikke er teknisk muligt, at de kører på el. 

Den 5. august i år åbnede Danmarks første urbane lynladestation på Frederiksberg bagved rådhuset. 

Sådanne initiativer og retninger er også politiske og jeg er stolt over, at bo i en kommune, hvor kommunalbestyrelsen er så ambitiøse i forhold til den grønne energi.  For nogle år siden kunne man også læse, at Frederiksberg Kommune var førende i forhold til at hjælpe sygemeldte borgere hurtigt tilbage på jobbet. Normeringerne i børnehaver og vuggestuer på Frederiksberg Kommune er også højere end i Københavns Kommune. Frederiksberg Kommune indførte som den første kommune i Danmark minimumsnormeringer. Københavns Kommune havde ikke råd til det samme. 

Frederiksberg er heldigvis i dag på rigtig mange områder en veldrevet kommune, hvor vi får meget service for hver enkelt skattekrone. Mere service pr. skattekrone end i de fleste andre kommuner. 

Der er mange ting, som man bør orientere sig om inden man sætter sit kryds til november. 

Er DU klar til kommunalvalget på Frederiksberg? 

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre artikler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *