Warning: Undefined array key "options" in /customers/8/9/0/valgfrederiksberg.dk/httpd.www/wp-content/plugins/elementor-pro/modules/theme-builder/widgets/site-logo.php on line 124 Flisepest og grønne alger på fliser – Hvordan fjerner man det?
Rensning af fliser omkring pool

Flisepest og grønne alger på fliser – Hvordan fjerner man det?

Har du ligesom mange andre danskere også en mindre pæn fliseterrasse, som er ramt af flisepest og grønne alger? Så skal du læse med her –

I Danmark har vi desværre meget fugt i luften, hvilket gør at de forskellige algevækster har rigtig gode levevilkår på vores flise-og træterrasser. Når først du har fået grønne eller hvide alger på fliserne, vil du opleve at det begynder at sprede sig mere og mere. Det samler sig ofte i små områder på fliserne og det er især hvor der rammer skygge at vi vil opleve mere algevækst.

Men hvordan renser vi egentlig algerne væk og samtidig gøre det miljøvenligt?

Hos Rens Fliser har vi lavet en guide til hvordan du nemmest og mest skånsomt får dine fliser pæne igen. Du kan finde en masse husmor tricks såsom at skrubbe fliserne med brun sæbe eller bruge roundup. Men det er ikke helt den rigtige måde at takle algevæksterne på, da du kommer til at ødelægge mere end du gavner.

Hvad er flisepest?

Flisepest er en samling af lavalger, som sætter sig dybere i flisen end grønne alger. Flisepest er en hvid algevækst og hvis du ikke får fjernet det, vil det sprede sig rimelig hyppigt.

Sort lav?

Sort lav er den værste algeform at få på sine fliser, da de sætter sig meget dybt i flisen og er ikke noget som bare kan renses af. Hvis du er ramt af sort lav, skal du have renset dine fliser og sørge for at sprøjte dine fliser med algebehandling 1-2 gange årligt. Algebehandlingen siver langsomt ned i flisen og begynder at bekæmpe sortlav.

Husmorråd?

Der er rigtig mange som mener man kan rense fliserne med brun sæbe og en god gulvskrubbe, men det er altså ikke den optimale løsning. Hvis du vælger at bruge en skrubbe og brun sæbe, kommer du altså ikke helt i bund med algevæksterne på fliserne og samtidig gør du flisen mere ro i overfladen og det gør det nemmere for algevækster at fæste sig i flisen efterfølgende. Så hvis du ønsker et flot og vedvarende resultat, bør du gå ind og læse vores fliserens guide.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Andre artikler

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *